برج خنک کننده

تعرفه تبلیغات در سایت

برج خنک کننده دستگاهی جهت خنک کردن آب در گردش می باشد. اساس کار برج خنک کننده بر مبنای ایجاد سطح تماس بیشتر بین جریان آب گرم و هوای سرد و در نتیجه تبادل حرارتی بین این دو می باشد. عموماً در برج خنک کن ها آب گرم خروجی از سیستم توسط لوله هایی از بالای برج وارد شده و در آنجا به صورت طبیعی یا با آب فشان هایی به سمت پایین برج به جریان می افتد که در طول این مسیر با توجه به نوع برج به شیوه های مختلف با جریان هوای سرد برخورد میکند.

اصول عملکرد برج خنک کننده فایبرگلاس:

سیستم اتوماتیک چرخش آب پخش کن (Rotating Spinkler)اسپرینکلرهای چرخشی ، آب داغ را به صورت یکنواخت روی سطوح خنک کننده پخش می کنند. هوای خشک به صورت همزمان در جهت مخالف ریزش آب به طرف بالا مکش و باعث تبخیر قسمتی از آب داغ و خنک شدن باقیمانده آب میشود. آب خنک شده در تشت ( Basin )جمع شده و از طریق لوله های خروجی به منبع حرارتی جهت چرخش مجدد پمپ می شود.

اصول طراحی برج خنک کننده :
برج خنک کننده مکعبی و مخروطی (PCG,PFG) بر اساس جریان متقابل طراحی و با بهترین کارایی هوا را از داخل سطوح خنک کننده در تضاد با آب داغ عبور میدهند. گامهای شیارهای سطوح خنک کننده برج خنک کننده بصورت سینوسی طراحی گردیده اند و امکان گرفتگی در آنها وجود نداشته و سطح تماس آب داغ و هوا را به بیشترین حد ممکن رسانده و باعث دسترسی به بهترین راندمان می شوند . آب به صورت لایه نازک بر روی سطوح خنک کننده برج خنک کننده حرکت کرده و بیشترین سطح را برای خنک شدن با هوای عبوری ایجاد میکند. شیارهای درون پکینگ برج خنک کننده به صورت سینوسی و دارای زاویه بوده و بصورت معکوس روی هم چسبانده شده اند تا زمان تماس آب را به حداکثر برسانندکولینگ تاور

تهویه مطبوع به فرآیندی گفته می‌شود که در آن بتوان سه فاکتور رطوبت ، دما و سرعت جریان هوا را کنترل نمود . تمام سیستم‌های تهویه مطبوع بر یک سیال استوارند که گرما و سرما را به محل مورد نظر منتقل می‌کنند. بر اساس نوع سیال می‌توان سیستمهای تهویه مطبوع را به سه دسته تقسیم نمود: ۱- سیستم تهویه مطبوع با بیس هوا ۲-سیستم تهویه مطبوع مبتنی بر آب و هوا ۳- سیستم تهویه مطبوع تمام آب . برج خنک کننده ، برج خنک کننده فایبرگلاس ، چیلر ، کندانسور ، فن کوئل ، پکیج ، هواساز

تفاوت انواع برج خنک کننده : در اصل مکانیزم کاری همه انواع برج خنک کننده یکی است و تنها در نوع و شیوه ساخت با هم تفاوت دارند. مثلا برج خنک کننده فایبرگلاس ، با بدنه ایی از جنس فایبرگلاس ساخته شده است که البته کارایی بیشتری نسبت به سایر انواع برج خنک کن دارد .

اجزای تشکیل دهنده برج خنک کننده – بدنه برج خنک کننده: که وظیفه آن نگهداری و محافظت از اجزای برج خنک کننده و برقرار سطح تماس مناسب بین آب و هوا می باشد.
سیستم توزیع آب و نازلها
سطوح خنک کننده: که آب بر روی آنها به صورت یک لایه نازک پخش می شود و به سمت پایین حرکت می کند. هوا نیز از فضای خالی به سمت بالا حرکت می کند. بهترین سطوح خنک کننده آنهایی هستند که علاوه بر داشتن بیشترین سطح تماس، باعث سهولت حرکت جریان آب – به سمت پایین و هوا به سمت بالا گردند.
تشتک: که محل تجمع آب خنک شونده جهت استفاده در فرآیند خنک کاری می باشد.
تنوره فن (فن استک): که باعث تسهیل فرآیند مکش هوا از داخل برج به سمت بالا می شود.
فن: که به صورت چند پره ساخته می شود و باعث مکش هوا از داخل برج به سمت بیرون می گردد.
الکتروموتور: که توان مورد نیاز جهت حرکت فن را تامین می کند.
تسمه و پولی ها: که باعث انتقال توان موتور به فن و تنظیم دور فن می شوند.
لوورها: که باعث تنظیم هوای ورودی به برج و ممانعت از پاشش آب به فضای اطراف می گردند.
قطره گیر: که جهت حذف قطرات آبی که در هوای خروجی از برج گیر افتاده است می گردد.
نردبان دسترسی
اتصالات و لوله ها

...
نویسنده : علی بحرانی بازدید : 197 تاريخ : جمعه 4 خرداد 1397 ساعت: 4:19